[ad_1]

آب میوه های پخته ، تازه ، خشک و خورشید ، به هر طریقی که ترجیح دهید ، گوجه فرنگی یکی از قابل انعطاف ترین میوه های کره زمین است – و بله ، گرچه از گوجه فرنگی به طور عمده در غذاهای شور استفاده می شود ، گوجه فرنگی واقعاً یک میوه است.

محبوبیت گوجه فرنگی منجر به توسعه بیش از 10 هزار نوع از اندازه ها ، شکل ها و سایه های مختلف شده است. با این وجود جالب توجه است که ، تنوع ژنتیکی کمی در بین انواع گوجه فرنگی مدرن وجود دارد. این عدم تنوع ، همراه با کنترل بسیاری از صفات توسط چندین ژن ، بهبود عملکرد و کیفیت گیاهان را به چالشی بزرگ برای تولیدکنندگان گوجه فرنگی تبدیل می کند.

اما در یک مطالعه منتشر شده در این هفته در گزارش های علمی ، محققان به سرپرستی دانشگاه تسوکوبا توضیح می دهند که چگونه فناوری مدرن ویرایش ژن می تواند به پرورش دهندگان گوجه فرنگی کمک کند.

پروفسور هیروشی آزورا ، نویسنده ارشد تحقیق ، گفت: “گوجه فرنگی اولین ماده غذایی اصلاح شده ژنتیکی بود که برای مصرف انسان تأیید شد.” “با این حال ، بسیاری از انواع اولیه تراریخته حاوی ژن هایی از گونه های دیگر هستند ، که باعث نگرانی ایمنی در بین مصرف کنندگان می شود. بنابراین ، همراه با این واقعیت که اکثر ارقام تراریخته فقط بهبودهای متوسطی در کیفیت نشان می دهند ، کشت گوجه فرنگی تا حد زیادی از تراریخته دور شده است. “

برخلاف اصلاحات ژنتیکی سنتی ، تکنیک های مدرن ویرایش ژن هیچ اثری در ژنوم باقی نمی گذارد و می تواند تغییرات کوچکی در ژن طبیعی ایجاد کند که از تغییرات طبیعی تقلید می کند.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر نسبتاً بالایی کاروتنوئید ، رنگدانه های زرد ، قرمز و نارنجی است که در بسیاری از گیاهان یافت می شود. کاروتنوئیدها پیش ماده ویتامین A هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی از خود نشان می دهند و از این رو برای تغذیه انسان بسیار مهم هستند. چندین جهش طبیعی ثبت شده است که تجمع کاروتنوئیدها را در گوجه فرنگی بهبود می بخشد ، اما معرفی آنها به انواع تجاری یک ایده پیچیده و وقت گیر است.

بنابراین ، تیم تحت هدایت دانشگاه تسوکوبا متعهد شدند که با استفاده از فناوری ویرایش ژن ، جهش هایی را در تجمع کاروتنوئیدها در گوجه فرنگی تولید کنند.

پروفسور Ezura توضیح می دهد: “تغییرات تک نوکلئوتیدی در ژن های گوجه فرنگی منفرد قبلاً با استفاده از فناوری ویرایش ژن Target-AID به دست آمده بود.” “با این حال ، ما سیستمی را طراحی کردیم که از طریق آن تغییرات به طور همزمان در سه ژن مرتبط با تجمع کاروتنوئید وارد می شد.”

از 12 خط گوجه فرنگی به دست آمده ، 10 خط شامل جهش در هر سه ژن هدف است. بررسی بیشتر دو خط با میوه های سبز تیره و ریشه های بنفش جهش های طبیعی کاروتنوئید برای تجمع ، نشان داد که سطح بالایی از کاروتنوئیدها ، به ویژه لیکوپن ، در گیاهان اصلاح شده ژنتیکی وجود دارد.

پروفسور Ezura توضیح می دهد: “این نشان می دهد که می توان با استفاده از فن آوری ویرایش ژن ، کیفیت چند ژنی گیاهان را بهبود بخشید و طیف وسیعی از امکانات را برای بهبود عملکرد ، ماندگاری ، محتوای مواد مغذی و مقاومت در برابر بیماری در گیاهان مختلف کشت شده ، که هم برای سلامتی انسان و هم برای محیط زیست فواید آشکاری دارد. “

تاریخچه تاریخ:

مواد تهیه شده توسط دانشگاه تسوکوبا. توجه: مطالب را می توان از نظر سبک و طول ویرایش کرد.

[ad_2]

منبع: packge-news.ir